Арт Галерия Le Papillon има удоволствието да Ви представи едно ведро

...
Арт Галерия Le Papillon има удоволствието да Ви представи едно ведро
Коментари Харесай

Арт Галерия Le Papillon открива изложба на Пламен Монев

 Арт Галерия Le Papillon има удоволствието да Ви показа едно ведро " Пътешествие " с последните картини на добре познатия и обичан варненски художник Пламен Монев с неговата девета независима галерия в пространството на галерията от 19-ти ноември до 11-ти декември 2020. Съхранявайки оформилата се като традиция за последните седмици на есента, експозицията зарежда с колорита, позитивното въодушевление и силата на запаметяващите се експресивни платна на създателя.

Верен на природата си на странник надареният Пламен Монев ни увлича в прочувствена разходка из обичани негови места свързани с лазура на морето, с градове със феодален сексапил, с пъстротата на пазара за цветя, измежду простора на хоризонта, на зелени поля и лятно успокоение. В актуалната експозиция са включени няколко градски пейзажи и типичните за творчеството на създателя натюрморти с пейзажни детайли, с нищожно човешко наличие или елегантно загатнато от предметите, които употребява. Монев, приел ролята на умел гид, употребявайки светлината, майсторски съумява да ни потопи в уютната атмосфера на Ница, Сейнт Пол дю Ванс, Венеция, Сиена, Лондон, Единбург. Настроението е мощно завладяващо до съвсем физически осезаема слънчева топлота, градски звук и радостен диалект, безапелационно реализирано от художника посредством приливите от чисти тонове, съвършения баланс в контрастите, само че най-много от умеенето му да споделя увлекателни истории с картини.

Следвайки творчеството на художника през годините, във всяка експозиция откриваме неговата жадна за пътешестване душа. В сюжетите му разкриваме епикурейския му дух да се любува на живота, на умеенето му да намира красивото на всички места, даже когато то е мимолетно. Душевния си блян към баланс и естетика той показва на платното посредством безапелационна четка с безапелационен размах, тънко изведен подробност, непорочност на линията, съвършени композиции и бляскав фовистичен нюанс. В своите произведения съумява да пресъздаде оня застинал дзен миг на съзерцаване, по едно и също време с чувството за полъха на времето, за живот и придвижване.

" Повечето картини в изложбата ми са от места, в които съм бил и където желая отново да отида. Красиви, изграждани със епохи и цялостни с история, само че не музеи, а кипящи от живот градове на духа. Пътувам до тях, с цел да подаря на очите си техните цветове и естетика, а на душата си – насладата и куража, че ги има. Гледам улиците и постройките на Виена и Единбург, изгубвам се в калейдоскопа на Барселона или Лондон, скитам и бленувам из каменните градчета на Прованс и Тоскана... и си припомням писаното от Артур Лундквист – за камъните на делника, от които духът на индивида построява замъка на въображението.

Сега не е време за пътешестване, само че аз имам тази нужда. Искам наслада и кураж, желая да съм там! Приятели, поканвам ви на Пътешествие! ", споделя Пламен Монев.

Заповядайте на вернисаж на изложбата на 19.11.2020 /четвъртък/ от 16.00 ч. до 19.00 ч. в изложбения салон на арт изложба Le Papillon при всички съображения за сигурност, нужната отдалеченост и защитни средства! Неминуемо ще се потопите в лазура и простора в творбите на Пламен Монев освен под въздействието на искрящите цветове, само че и с увлекателните си разкази, които той ще показа!

Изложбата може да бъде прегледана от 19-ти ноември до 11-ти декември 2020 година в салона на Арт Галерия Le Papillon на ул. Драгоман № 12, както на уеб страницата на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР